Пълнени яйца

Ето едно предложение как да си оползотворите част от великденските яйца, което правих преди няколко години(като погледнах датата е точно 3г., как бързо лети времето!).

Продукти:
4 сварени яйца
1ч.ч шунка, нарязана на ситно
4с.л. настърган кашкавал
3с.л заквасена сметана
2ч.л горчица
Сол и черен пипер на вкус
2ч.л. нарязан пресен копър
3с.л. галета
2с.л. разтопено масло(аз сложих съвсем малко)

Приготовление.
Обелете яйцата, срежете ги на две и извадете жълтъка. Намачкайте с вилица жълтъците и объркайте с останалите продукти без маслото и галетата. Разпределете равномерно сместа върху всеки белтък.


Оваляйте горната част в галета, поръсете с разтопеното масло.


Поставете под парти грил, или само при горен реотан на фурната и изпечете за 3 минути или докато придобият златисто-кафяв цвят.

Comments

  1. аха! Страхотни са!
    Колко пъти съм правила за гости и са били много приятно изненадани от запечените, вкусни, пълнени яйца!
    Благодаря ти, Таня !

    Ще вземеш ли една награда от мен? заповядай

    ReplyDelete
  2. Благодаря ти, Пепи! Непременно ще отговоря, когато намеря време!

    ReplyDelete

Post a Comment