Забулените яйца са нещо фантастиично!
Страхотни са най-вече за закуска върху сандвич, поднесени със сос като предястие или красящи основното ястие.
Забулените, както ние ги наричаме, но всъщност терминът е "поширани", яйца се варят в течност и вкусът, който се получава, не може да се сравни нито с варени, нито с пържени.
Повечето домакини се страхуват да правят забулени яйца, защото невинаги се получават.
За да са перфектни, трябва точно да се синхронизира температурата на водата, моментът на пускане на яйце в нея, времето на готвене...
Перфектното поширано яйце има добре сготвен белтък и разтичащ се жълтък. Припомнете си как се правят перфектните поширани яйца. Там също сме ви показали много лесен метод, който може да използвате винаги когато правите малко на брой яйца.
Но идва този миг, в който имате гости, а за закуска сте решили да ги изненадате с Яйца Бенедикт. Вкъщи сте много хора, трябват ви поне дузина яйца.
wikipedia.org
Това значи едно известно време стоене на котлона особено ако решите да правите пошираните яйца по старомодния начин.
Е, ние ще ви покажем един страхотен метод, с който можете да си направите 12 яйца едновременно. Това да ви отнеме точно 10 минути време. И да е сигурно, че ще се получат перфектни.
Този метод е толкова лесен и толкова бърз, че ще се чудите защо досега сте ги правили изобщо по друг начин или пък защо не сте се прeстрашавали да пробвате да забулите яйца.
Това, което ви е нужно, е форма за мъфини. В нея най-лесно стават пошираните яйца.
Във формата за мъфини можете да приготвите толкова яйца, колкото решите - не е задължително да са 12. Не пречи няколко гнезда да останат празни.
Та, ето го и метода. Във всяко гнездо трябва да сложите по 1 с.л. вода. После чуквате по 1 яйце. Пъхнете във фурната, загрята на 180 С.
Вашите забулени яйца ще бъдат готови след 8-10 минути. И ще бъдат перфектни, гарантираме ви!
Спокойно можем да добавим тази идея за поширани яйца към щурите идеи с форма за мъфини.