Gotvach.bg»Статии»Кулинария»Яйцата от пъдпъдък – алтернатива на лекарствата

Яйцата от пъдпъдък – алтернатива на лекарствата

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Яйца от Пъдпъдък

Пъдпъдъчите яйца са изключително ценен продукт. Те имат антибактериални, имуномодулиращи свойства, които предпазват от много болести.

Те съдържат много ценни микроелементи и витамини при пълна липса на холестерол. В сравнение с кокошето яйце в един грам пъдпъдъче яйце се съдържат 2.5 пъти повече витамин А, 2, 8 пъти повече витамин В1 и 2.2 пъти повече витамин В2.

Витамин D се съдържа в пъдпъдъчите яйца в активна форма, той предотвратява развитието на рахит. В пъдпъдъчите яйца има пет пъти повече фосфор и калий в сравнение с кокошето яйце.

Желязото в яйцето от пъдпъдък е 4.5 пъти повече, отколкото в яйцето от кокошка. Тъй като фосфорът спомага за умственото развитие, пъдпъдъчите яйца трябва да присъстват на трапезата на учениците и студентите.

Благодарение на фосфора пъдпъдъчите яйца са прекрасен стимулатор на потентността. Много повече, отколкото в кокошето яйце, се съдържат мед, кобалт и аминокиселини.

В пъдпъдъчите яйца не се открива салмонела. Това се дължи на факта, че имат много здрава обвивка под черупката и много малки дихателни отвори, които предотвратяват проникването на болестотворни бактерии.

Благодарение на високата температура на тялото си - 42 градуса – пъдпъдъците са устойчиви към инфекциозни заболявания. Това позволява отглеждането им без лекарства, което изключва натрупването на лекарствени вещества в яйцата им.

Пъдпъдъчи Яйца

За разлика от кокошите яйца пъдпъдъчите не предизвикват алергия и затова могат свободно да се консумират от деца. Те дори потискат много видове алергии.

Консумацията на пъдпъдъчи яйца спомага за лечението на гастрит и на язвената болест на стомаха и на дванадесетопръстника. Миниатюрните яйчица се безценни за хора, които работят с радиоактивно излъчване, защото спомагат за изхвърлянето на вредните радиационни вещества от тялото.

Главоболието изчезва при редовна консумация на яйца от пъдпъдък, а освен това те са идеално средство за укрепване на имунната система, особено в студените месеци.

Пъдпъдъчите яйца са прекрасни за украса на различни видове салати и ордьоври, но можете да ги сервирате и просто сварени и нарязани на половинки.

Изненадайте близките си с мариновани пъдпъдъчи яйца. За целта ще ви трябват петнадесетина яйца, една чаша вода, половин чаша оцет, черен пипер на зърна, три карамфилчета, канела, една чаена лъжичка захар, половин чаена лъжичка сол, три скилидки чесън.

Сваряваме яйцата, изчистваме от черупките. Правим марината от водата, оцета, солта и захарта. Кипваме, добавяме подправките и две минути след като кипне, се сваля от огъня.

В бурканче се слага чесънът, яйцата и се залива с маринатата. Не е необходимо да затваряте здраво буркана. След два дни в хладилника маринованите яйца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
55
43
33
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#206825
Как не ви е срам да лъжете хората !? "...при пълна липса на холестерол"

Това вие в лабораторни условия ли го установихте или така ви изглежда на вкус.

Едно яйце от пъдпъдък (9 гр.) съдържа 76 mg холестерол.

Това, че можете да готвите не ви прави нутриционист. Спрете да заблуждавате хората, защото за някой това е въпрос на здраве, а не само блог за попълване.

Вашето невежество по въпроса си е ваш проблем, но не го разпространявайте и не заблуждавайте хората.
6
2
plamen
plamen
05.06.2015 21:37
Izklucheno zanimaval sum seen s tova 5
0
1